Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Orban, atacat virulent din UDMR: 'Ocolirea Parlamentului în prelungirea stării de urgență, deficit de democrație'

sigla UDMR
UDMR

UDMR critică Guvernul Orban, pentru că a ocolit Parlamentul când a prelungit starea de alertă, acest lucru fiind catalogat drept „un deficit de democrație”, potrivit declarațiilor de la RFI ale liderului senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

Cseke Attila susține că indiferent de disputa juridică legată de o reglementare în legislație sau nu, trebuie avute în vedere Constituția țării și decizia CCR care spun că drepturile și libertățile fundamentale nu se pot restrânge decât de Parlament.

„Eu m-aș referi mai mult la această problematică a stării de alertă, pentru că este destul de gravă. Aici vom avea un deficit de democrație foarte greu și un precedent periculos”, a spus senatorul Uniunii, conform Mediafax.

Surpriză! Se dau noi tichete- Cine va beneficia și de valoare au

Liderul senatorilor UDMR crede că o moțiune de cenzură, anunțată de PSD, nu este prioritară acum.

„Trebuie așteptat momentul respectiv, dar noi legat de moțiunea de cenzură am avut deja în primăvară un punct de vedere și anume acela că dacă avem în vedere alegeri parlamentare la termen, atunci Guvernul actual trebuie lăsat să lucreze, cu toate hibele, cu toate controversele, cu toate bâlbele legate de comunicare pe pandemie și cu toate greșelile pe care le-a avut, Guvernul trebuie lăsat să lucreze”, a subliniat Cseke Attila.

Acesta consideră că prioritatea este problema foarte gravă de deficit de democrație legat de neconsultarea și evitarea Parlamentului în prelungirea stării de alertă.

„Este într-adevăr grav”, a menționat Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.