Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul PNL 'MILUIEȘTE' biserica cu sume FABULOASE înainte de alegeri: de șase ori mai mulți bani

Ludovic Orban Patriarhul Daniel patriarh orban patriarh

Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) a sprijinit financiar în primele șapte luni și jumătate lăcașuri de cult cu aproximativ 20 de milioane de lei. La rectificarea bugetară de zilele trecute, Guvernul a alocat o sumă de șase ori mai mare: 124,8 milioane de lei. Totul în condițiile în care Guvernul nu majorează salariile profesorilor. De asemenea, bani în plus au fost găsiți cumva și pentru serviciile secrete.

Într-un articol în exclusivitate, Newsweek România prezintă valoarea sprijinului financiar alocat de către SSC în perioada 1 ianuarie 2020 - 14 august 2020:  este vorba de 19.969.000 de lei. Asta înseamnă de 6,2 mai puțini bani decât au fost alocați la ultima rectificare bugetară, a doua de anul acesta.

Anul acesta, Catedrala Mântuirii Neamului a fost finanțată de către Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) cu suma de 10.304.000 de lei. Potrivit Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Secretariatul de Stat pentru Culte acordă sprijin financiar pentru salarizarea personalului de cult este de 731.635.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.