Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul polonez a amânat ceremonia de învestire a Guvernului, după ce noul ministru al Educaţiei a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19

flickr.com
Andrzej Duda

Guvernul polonez a amânat o ceremonie la care preşedintele Andrzej Duda (foto) urma să confirme luni noii miniştri ai executivului condus de premierul Mateusz Morawiecki, după ce noul ministru al educaţiei a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, informează Reuters, potrivit Agerpres.

''M-am testat azi dimineaţă din cauza unei dureri de cap, pentru a nu-i expune pe preşedinte, guvernul şi pe ceilalţi participanţi la evenimentele de astăzi. Mă simt bine. Nu subestimaţi simptomele'', a scris pe Twitter ministrul desemnat al educaţiei, Przemyslaw Czarnek, în vârstă de 43 de ani.

Ceremonia de confirmare a noilor miniştri, numiţi în urma unei remanieri guvernamentale, va fi reprogramată. Autorităţile sanitare le-au cerut tuturor celor care au intrat în contact cu Czarnek în perioada 2-5 octombrie să se autoizoleze, mai mulţi membri ai guvernului fiind în această situaţie.

Przemyslaw Czarnek, un critic vocal împotriva răspândirii ''ideologiei LGBT'', a participat miercurea trecută la un eveniment în cadrul căruia premierul Mateusz Morawiecki a anunţat remanierea guvernamentală, cu mulţi dintre noii miniştri prezenţi acolo. Premierul şi-a anulat luni o vizită în regiunea sudică Silezia.

Citește și: Beatrice Mahler: ‘În spitalele din București nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID. Vorbim de un val secundar nerespectării regulilor’

Polonia, ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul epidemiei 102.080 cazuri de COVID-19 şi 2.659 de decese, dar numărul noilor infectări este în continuă creştere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.