Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul polonez reduce impozitul pe venit pentru salariaţi

AP
Polonia

Guvernul polonez intenţionează să reducă impozitul pe venit pentru salariaţi cu 1%, de la 18% la 17%, relevă un comunicat al executivului difuzat cu trei luni înaintea alegerilor legislative din această ţară, transmite dpa, potrivit agerpres.

Măsura urmează să intre în vigoare cu puţin timp înaintea scrutinului, a cărui dată încă nu a fost stabilită exact de şeful statului, dar va fi între 13 octombrie şi 10 noiembrie.

Citește și: Carmen Dan, IEȘIRE TRIUMFALISTĂ din fruntea MAI - Ministrul demisionar anunță că dă premii angajaților din zona operativă

De schimbarea prevăzută, care mai trebuie să primească şi avizul parlamentului, pot beneficia circa 25 de milioane de polonezi şi aplicarea ei va costa anual 9,6 miliarde de zloţi (2,6 miliarde de dolari) din banii publici.

Scăderea anunţată constituie una din promisiunile electorale ale premierului Mateusz Morawiecki, se aminteşte în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Ea face parte dintr-un pachet de stimulente fiscale în valoare de circa 40 de miliarde de zloţi ce cuprinde şi a 13-a pensie, extinderea programului de alocaţii pentru copii şi scutirea de impozit pe venit a tinerilor de până în 26 de ani.

Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), naţionalist conservator, aflat la guvernare în Polonia urmează să câştige un nou mandat la alegerile din toamnă, având un avans confortabil faţă de formaţiunile de opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.