Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Portugaliei a autorizat vânzarea clubului englez de fotbal Chelsea Londra. Roman Abramovici deţine şi cetăţenia portugheză

vestidinrusia.ro
Miliardarul rus Roman Abramovici

Guvernul Portugaliei a autorizat vânzarea clubului englez de fotbal Chelsea Londra, procedură necesară pentru ca oligarhul rus Roman Abramovici, care deţine şi cetăţenia portugheză, să poată efectua operaţiunea, informează EFE, citat de Agerpres.

Portugalia a autorizat tranzacţia după "garanţia dată de autorităţile britanice" că încasările din operaţiune "vor fi utilizate în scopuri umanitare", iar proprietarul nu va beneficia de ele "direct sau indirect", a explicat ministerul lusitan de Externe într-un comunicat dat publicităţii joi.

Aprobarea depindea de ministerele Afacerilor Externe şi Finanţelor, care au acordat o "derogare umanitară, permiţând tranzacţionarea clubului englez", la cererea lui Abramovici, decizia având "acordul Comisiei Europene", subliniază textul.

Acesta a fost ultimul pas necesar pentru a continua operaţiunea, evaluată la 4,25 miliarde de lire sterline (4,97 miliarde de euro), după ce a primit miercuri undă verde din partea guvernului britanic şi a Premier League.

A fost necesară autorizarea Portugaliei pentru că Roman Abramovici deţine, începând de anul trecut, cetăţenia portugheză şi se află pe lista celor sancţionaţi de Uniunea Europeană, pentru legături cu regimul condus de Vladimir Putin.

Abramovici a fost nevoit să scoată Chelsea la vânzare, ca urmare a sancţiunilor impuse după izbucnirea războiului din Ucraina şi intenţionează să transfere clubul unui consorţiu condus de miliardarul Todd Boehly, proprietarul echipei de baseball Los Angeles Dodgers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.