Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregăteşte NAŢIONALIZAREA unei mari companii de asigurări

autoritatea pentru supraveghere financiara ASF

Mişcare-surpriză pregătită de Guvern pe piaţa asigurărilor. Statul ar putea să preia compania ASTRA Asigurări, deţinută de miliardarul Dan Adamescu. Potrivit Realitatea TV, un proiect de lege privind naţionalizarea companiei de asigurări ar fi fost avizat de Guvern.

Mişu Negrițoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, a declarat pe 28 mai, că planul de redresare al companiei Astra Asigurări se află în grafic, iar în luna iulie vom şti dacă vreun investitor strategic este interesat de societate.

Astra Asigurări ar putea fi preluată de Fondul de Garantare a Asigurărilor sau de către instituţia de rezoluţie, dacă aceasta va exista, a mai spus Negriţoiu. "Dacă niciuna dintre aceste variante nu funcţionează, varianta de avarie ar fi preluarea obligaţiilor de răscumpărare de către Fondul de Garantare, de la Astra", a adăugat preşedintele ASF. Potrivit acestuia, ASF va cunoaşte la finalul lunii iunie, după analiza bilanţului, care este necesarul de capital al Astra, având în vedere şi cerinţele Solvency II. Necesarul estimat este de încă 800 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.