Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregătește o OUG, vești bune pentru producătorii români! Ministrul Agriculturii promite eliminarea unor taxe ascunse

gov.ro
Adrian Oros

Unele rețele de magazine au reintrodus, după apariția unei noi legi, o serie de „taxe ascunse” care sunt discriminatorii pentru producătorii români, iar termenele de plată au fost prelungite, a anunțat miercuri Adrian Oros, ministrul Agriculturii, la o conferință de presă.

Ministrul spune că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care va combate practicile comerciale neloiale, în baza unei directive europene care trebuie adoptată până în mai anul viitor și că situația i-a fost reclamată de cooperativele care au relații cu marile lanțuri de retail.

Legea 28/2020 le-a permis retailerilor să perceapă „reducere conform contractului”, „discount de volum”, „reducere ulterioară raportată la cifra de afaceri” sau „remiză lunară” - taxe ce au denumiri diferite în funcție de rețea și care sunt discrimnatorii pentru producătorii și procesatorii români, spune Oros, în condițiile în care comercianții fac promoții cu produse românești, pentru că există „o anumită sensibilitate a consumatorului român”.

Ulterior, comerciații vând produse importate, a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.