Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregătește TUNUL împotriva României: 'Vinde 'pe nimic' obiective strategice'

Inquam Photos / George Calin
Guvern cîțu

Fostul ministru al Transporturilor din ultimele guvernări social-democrate, Răzvan Cuc, acuză Guvernul că pregăteşte vânzarea unor obiective strategice.

"Gaşca lui Cîţu, cu 'oamenii noi' gata să apese pe butoane, pregăteşte vânzarea pe nimic a unor obiective strategice ale statului român. Pe nimic pentru stat! În condiţiile în care transportul aerian a început să îşi revină după perioada extrem de grea a pandemiei, Ministerul Transporturilor trimite în şomaj tehnic 50% din personalul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA. De ce acum, când zborurile se reiau, Aeroportul 'Henri Coandă' are câteva intervale orare în care este sub presiune, se aglomerează, iar indicatorii economici sunt în creştere? E simplu, când ceva merge prost, se vinde mai ieftin", a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Parlamentarul a adăugat că un fapt similar se petrece în Sănătate.

"Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă prin care va creşte alocarea de fonduri din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către operatorii privaţi din Sănătate. Adică nu va mai evacua nimeni Spitalul Foişor, pentru că Guvernul va da bani spitalelor private. În loc să pui pe picioare reţeaua de sănătate plătită de toţi românii, Guvernul-foarfecă se pregăteşte să livreze 250 de milioane de euro către privaţii la care au acces numai cei care îşi pot permite. Să fiu bine înţeles: e nevoie şi de servicii private în Sănătate. Dar nu acoperite din banii tuturor! Şi nu în detrimentul sănătăţii publice", a precizat senatorul PSD Neamţ.

Fostul ministru al Transporturilor a adăugat că miniştrii USR PLUS au introdus în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă crearea unei agenţii care să controleze toate investiţiile din Sănătate.

"Trecem peste faptul că liberalii nu au citit marele plan scris de ministrul Ghinea, dar o astfel de măsură le asigură celor de la USR accesul la banii pentru construirea celor 3 spitale regionale şi a altor 30 de spitale judeţene sau municipale", a explicat Răzvan Cuc.

Parlamentarul social-democrat a criticat şi decizia Guvernului de a nu majora alocaţiile copiilor anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.