DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul, pregatiri pentru 1000 de DETINUTI

palat victoria guvern

Guvernul planuieste construirea a doua noi penitenciare cu o capacitate de 1000 de persoane. Realizarea acestora este inca departe totusi, pentru ca pana in acest moment nu a fost aprobata decat o hotarare pentru realizarea a două studii de prefezabilitate pentru construirea a două penitenciare, unul în comuna Berceni, județul Prahova și un altul în municipiul Caracal, județul Olt.

"Pentru asigurarea misiunii sistemului penitenciar ca serviciu public responsabil cu aplicarea regimului de detenţie şi cu asigurarea intervenţiei recuperative, (...) considerăm că este oportună construirea a două penitenciare noi, cu o capacitate de cazare de 1.000 de locuri", conform proiectului de Hotărâre de Guvern lansat de Ministerul Justiţiei în dezbatere publică.

În acest context, Ministerul Justiţiei menționează că, prin Hotărârea Guvernului numărul 196/2015, a fost aprobată suplimentarea bugetului instituţiei pentru anul 2015 cu două milioane de lei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

"Potrivit dispozițiilor art. 43 alin. (7) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, prin excepție de la regula generală în materie, în cazuri temeinic justificate, ordonatorii principali de credite pot efectua cheltuieli pentru achiziționarea și/sau elaborarea studiilor de fezabilitate și a altor studii aferente obiectivelor de investiții, cu aprobarea Guvernului. Astfel, prin prezenta Hotărâre a Guvernului se autorizează Ministerul Justiției, pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziția a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare în Comuna Berceni, județul Prahova și în Municipiul Caracal, județul Olt", se mai arată în proiectul de HG, potrivit digi24.ro.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.