Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul premierului Valls supravieţuieşte moţiunii de cenzură: Care a fost mutarea supravieţuitoare

MANUEL VALLS DÉFEND SON BILAN

Guvernul condus de premierul francez, Manuel Valls, a supravieţuit joi unei moţiuni de cenzură iniţiată de opoziţia conservatoare şi de centru după ce şeful executivului a decis să impună adoptarea controversatului proiect de reformă a dreptului muncii prin procedura angajării răspunderii în faţa parlamentului, relatează agenţia EFE. Pentru ca moţiunea să treacă erau necesare cel puţin 288 de voturi în Adunarea Naţională, dar în final a primit numai 246, în această cameră dreapta fiind în minoritate, conform Agerpres.

 

Prin urmare, textul reformei a fost adoptat în primă lectură, dar pentru ca legea să intre în vigoare mai este nevoie şi de votul Senatului, unde însă dreapta este majoritară. În consecinţă, este posibil ca guvernul să modifice textul legii, în încercarea de a-i convinge pe conservatori să nu o respingă.

 

Cu un an înaintea alegerilor legislative şi prezidenţiale, executivul de la Paris se confruntă cu o opoziţie multiplă. El are de înfruntat atât dreapta şi patronatul, care consideră că reforma propusă nu flexibilizează destul piaţa muncii şi nu oferă suficientă marjă de manevră companiilor pentru a crea noi locuri de muncă, cât şi sindicatele şi stânga radicală. Acestea din urmă apreciază că textul legii desfiinţează acordurile colective şi slăbeşte poziţia angajaţilor în negocierile cu patronii.

 

Contestarea proiectului se canalizează şi prin intermediul manifestaţiilor, cum sunt cele care au avut loc chiar joi în mai multe oraşe din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.