Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul promite că rata de absorbţie a fondurilor europene va ajunge la 80% în 2015

calcule bani

România nu mai poate ajunge la o rată de absorbţie a fondurilor europene de 100%. Acum se află la 50 de procente, iar ţinta pe 2015 este de 80% spune ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov.

Ministrul de Finanţe se arată optimist în privinţa absorbţiei fondurilor europene în 2015: "Mare parte din investiţiile care urmează anul viitor se vor derula prin fonduri europene şi ştim cu toţii că este practic ultimul an din exerciţiul financiar european 2007-2013 plus 2 şi eu am mare încredere în colegii mei, în cei care coordonează autorităţile de management, dar şi în cei care derulează programe cu fonduri europene că vor cheltui aceşti bani, ştiut fiind că la sfârşitul anului viitor dacă nu-i vom cheltui, din păcate aceştia vor fi pierduţi. Însă dacă facem o comparaţie şi vedem că în 2012 când s-a preluat guvernarea practic absorbţia era undeva la 7-7,2%, astăzi suntem la peste 50-50,4% şi avem o ţintă propusă de 80%. Din păcate, nu mai putem ajunge la 100%, dar cred că ar fi un lucru extraordinar ca iată în doar trei ani şi jumătate să se reuşească absorbţia a peste 73-74% de către actualul Guvern. Sper să reuşim şi mai mult decât atât, aceşti bani să fie cheltuiţi cât mai bine pentru economie".

Întrebat, la RFI,  cum va reuşi România să atingă această ţintă, Darius Vâlcov a precizat: "În primul rând, sunt alocaţi banii suficienţi pentru cofinanţarea proiectelor pentru toate autorităţile de management. Practic, sumele pe care dumnealor le-au cerut le vor şi avea la dispoziţie. În al doilea rând, mă bazez pe faptul că o mare parte din lucrări sunt în desfăşurare. Practic, contractele sau partea cea mai grea sper că a trecut anul trecut şi la jumătatea lui 2013. Mă bazez pe acest lucru foarte-foarte mult".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.