Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, replică EXPLOZIVĂ, după ce Iohannis a anunțat că participă la ședințele de Guvern: ar încălca legea

Inquam Photos / George Calin
toader grebla rovana

Secretarul sgeneral al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că prezența președintelui Klaus Iohannis la toate ședințele Executivului ar echivala cu încălcarea principiului competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului.

Citește și: Ion Iliescu, atac EXPLOZIV la adresa lui Liviu Dragnea, în Le Figaro: este cea mai gravă CRIZĂ a partidului/ UPDATE: Iliescu: E un fake news

”Eu sunt convins că declarația (președintelui Klaus Iohannis - n.r.) este una politică, pentru că dacă ar fi una instituțională, ar trebui - bănuiesc că dl. președinte știe foarte bine prevederile Cosntituției și care sunt prerogativele sale în această privință - ar însemna dacă ar dori să participe la toate ședințele de guvern să încalce principiul competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului”, a declarat pentru MEDIAFAX Toni Greblă.

Întrebat despre faptul că șeful statului a spus că o ordonanță de urgență de amnistie și grațiere ar fi o gravă eroare, secretarul general al guvernului a spus că este doar ”o apreciere a președintelui.

Președinte Klaus Iohannis a declarat, marți, că va participa la ședințele de guvern, ca urmare a ”dorinței premierului de colaborare”. El a mai spus că o OUG pe amnistie și grațiere ar fi ”o eroare foarte gravă pentru România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.