Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Republicii Democratice Congo a confirmat un nou caz de Ebola în estul ţării

Digi24
Ebola

Guvernul Republicii Democratice Congo (RDC) a confirmat un nou caz de îmbolnăvire cu virusul Ebola în estul ţării, pe care autorităţile sanitare îl investigau de săptămâna trecută, a anunţat marţi o sursă oficială, potrivit AFP și Agerpres.

Proba prelevată de la persoana bolnavă - o femeie de 46 de ani care a murit la 15 august în zona de sănătate din Beni (Kivu de Nord) - "a fost testată pozitiv pentru Ebola (... ) la Beni şi apoi confirmată la laboratorul INRB (Institut naţional de cercetare biomedicală) din Goma", capitala provinciei, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat datat 21 august şi dat publicităţii luni seara târziu.

"Secvenţierea" a arătat, de asemenea, că acest caz este "legat de o tulpină a celui de-al zecelea focar din 2018 şi nu de o nouă introducere a virusului", a adăugat textul, asigurând că echipele "sunt mobilizate deja pe teren pentru a desfăşura activităţi de răspuns".

Până în prezent au fost identificate circa 160 de persoane care ar fi intrat în contact cu persoana infectată, a precizat ministerul.

Biroul regional pentru Africa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) anunţase sâmbătă că o anchetă este în curs de desfăşurare cu privire la acest caz suspect, înregistrat la mai puţin de două luni de la încheierea oficială a celui de-al 14-lea focar de Ebola înregistrat în RDC din 1976, care a făcut cinci morţi în vestul ţării în trei luni.

Ebola este adesea fatală, însă în prezent sunt disponibile vaccinuri şi tratamente pentru această febră hemoragică, care se transmite la om prin intermediul animalelor infectate. Transmiterea la om se face prin fluidele corporale, principalele simptome fiind febra, vărsăturile, sângerările şi diareea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.