Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Republicii Moldova propune reducerea TVA-ului pentru sectorul HORECA la 6%

HORECA
HORECA

Un proiect de lege propus de PAS prevede reducerea cotei TVA până la 6% la serviciile de cazare și la produsele alimentare sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, pentru agenții economici din sectorul HoReCa. Autorii propun aplicarea noilor prevederi din 1 octombrie 2021, transmite IPN.

Potrivit autorilor, inițiativa vine în urma multiplelor restricții impuse la desfășurarea diverselor activități, unde prestatorii au suferit pierderi enorme, care s-au reflectat inclusiv în micșorarea salariilor, în reducerea locurilor de muncă sau, în general, s-a soldat cu falimentarea afacerilor.

În luna aprilie, Parlamentul a adoptat o lege organică care prevede cota TVA de 6% pentru sectorul HoReCa pe perioada stării de urgență sau pe perioada stării de urgență în sănătate publică. Intrarea în vigoare a legii respective trebuie să survină însă nu mai devreme de șase luni de la publicarea legilor de politică fiscală.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, precizează că legea a fost publicată la 21 mai. Respectiv, ar urma să fie aplicată din 21 noiembrie. Inițiativa PAS vine să ofere facilitatea pentru sectorul HoReCa mai devreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.