Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României a făcut CONTESTAȚIE - Cea mai mare agenție de rating a riscului de credit din lume a dat VERDICTUL

Standard & Poors’s, cea mai mare agenţie de rating a riscului de credit din lume, a păstrat la BBB-, ultima treaptă din gradul recomandat pentru investiţii, ratingul de ţară al României. Agenţia spune că Guvernul României a contestat o modificare a perspectivei - cel mai probabil o înrăutăţire a acesteia de la "stabilă" la „negativă”. S&P va reveni cu o decizie peste două săptămâni.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

"Ratingul României este susţinut în continuare de nivelul moderat al datoriei private externe şi de cel al datoriei publice, şi de perspectivele bune de creştere economică. În opinia noastră, eficienţa instituţională a României rămâne slabă, totuşi, ceea ce limitează ratingul. În timp ce România continuă să beneficieze de poziţii solide ale stocului fiscal şi extern, credem că creşterea notabilă a deficitului fiscal şi a deficitelor externe peste timp vor consuma din aceste buffere şi vor face economia României tot mai vulnerabilă la răcirea secvenţei economice", notează agenţia americană, conform Profit.ro.

"România a solicitat un apel la decizia S&P Global Ratings privind perspectivele. S&P Global Ratings a stabilit că sunt îndeplinite condiţiile pentru formularea unui astfel de apel în conformitate cu politicile şi procedurile sale. În consecinţă, vom devia de la calendarul nostru din 2019 pentru regiunea EMEA pentru rezolvarea apelului. Vrem să rezolvăm în două săptămâni", adaugă agenţia.

În precedenta evaluare din august 2018, S&P critica, printre altele, orientarea politicii fiscale pe consumul pe termen scurt, prin politica de creştere a salariilor bugetarilor şi pensiilor, cu neglijarea investiţiilor în infrastructură şi a reformelor în educaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.