Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României, chemat în instanță. FACIAS solicită elaborarea de urgență a normelor pentru Legea Tinerilor, care întârzie de aproape 20 de ani

FDVPDR
tineri elevi studenti

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a acționat în instanță Guvernul României pentru că de aproape 20 de ani nu a elaborarat normele de aplicare pentru Legea Tinerilor.

Legea Tinerilor a fost promulgată în 2006 și, conform inițiatorilor, a fost creată cu scopul de a sprijini dezvoltarea tinerilor români, oferindu-le facilități și încurajând antreprenoriatul. Printre prevederile sale, legea își propunea să faciliteze inițiativele antreprenoriale ale tinerilor, să furnizeze cursuri gratuite de inițiere în domeniul managementului și să acorde facilități fiscale pentru societățile înființate de tineri.

Deși cadrul legislativ prevede un termen de 60 de zile pentru elaborarea normelor de aplicare, Guvernul nu a reușit să le elaboreze nici măcar la 17 ani după adoptarea legii. Astfel, deși legea este în vigoare, ea nu poate fi aplicată.

„Lipsa de implementare a acestei legi, concepută special pentru a sprijini tinerii în parcursul lor de dezvoltare profesională și personală, are un impact negativ semnificativ. Unul dintre pilonii principali ai legii se referă la încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor. Prin nepunerea în aplicare a acestei prevederi, se pierd oportunități nenumărate pentru inovație și dezvoltare economică. Tinerii români au potențialul de a fi motoarele unei economii emergente, așa cum este România, dar sunt lăsați fără resursele și sprijinul necesar pentru a-și concretiza visele și afacerile”, spune FACIAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.