Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României condamnă vandalizarea cimitirului evreiesc din Huși

www.jewishfed.ro
Cimitir Evreiesc Huși 2

Guvernul României condamnă recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huși, în urma căreia numeroase monumente funerare au fost distruse. În acest sens, au fost luate măsurile administrative ce se impun pentru identificarea și sancționarea celor responsabili de efectuarea acestui atac, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Guvernul României reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism, încurajând solidaritatea ca fundament pentru o societate democratică şi modernă.

Guvernul României întreține un dialog constant cu președintele Federației Comunităților Evreiești din România (FCER), Aurel Vainer, și se bucură totodată de sprijinul Federației în ceea ce privește acțiunile de promovare a combaterii manifestărilor antisemite.

Totodată, în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliului UE, promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului, antisemitismului și descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale ale agendei României în întărirea coeziunii la nivel european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.