Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenţii din România, chemaţi să înveţe de la specialiştii coordonaţi de Viorica Dăncilă. Internship la Guvern

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Perioada de înscriere la Programul oficial de internship al Guvernului - ediţia 2018 a fost prelungită până pe 21 mai, pentru a oferi şansa cât mai multor tineri să aplice pentru un stagiu de practică în Executiv, ministere, instituţii şi autorităţi publice centrale, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis vineri AGERPRES, echipa de organizare a programului, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit în perioada 3 - 11 mai cu studenţii din centrele universitare Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara.

"Organizatorii au prezentat studenţilor Programul de internship şi i-au încurajat să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în această ediţie. Pentru a oferi şansa cât mai multor tineri să aplice pentru un stagiu de practică în Guvern, ministere, instituţii sau autorităţi publice centrale, perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână", se precizează în comunicat.

Calendarul de desfăşurare a ediţiei 2018 a programului este structurat astfel: 19 aprilie - 21 mai - depunerea candidaturilor online; 21 mai - 3 iunie - evaluarea candidaturilor; 4 iunie - 22 iunie - interviuri online; 29 iunie - anunţarea rezultatelor; 16 iulie - deschiderea programului; 14 septembrie - închiderea programului.

Înscrierile se fac online. Formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register.

Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării. Tinerii au posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administraţia publică centrală şi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul programelor de studii. Totodată, acest program va include participarea stagiarilor la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă şi la training-uri şi workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practică, internii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.