Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul rus renună la un poriect de lege care ameninţa gigantul rus în domeniul tehnologiei Yandex

KremlinAndBoat

Guvernul rus a propus o relaxare a unui proiect de lege care vizează să restrângă accesul investitorilor străini la întreprinderi în domeniul tehnologiei din ţară, iar gigantul rus al Internetului Yandex răsufla astfel uşurat luni, după ce s-a prăbuşit în urmă cu zece zile pe bursă, relatează AFP potrivit news.ro

Această lege, în curs de examinare în Parlamentul rus, prevedea iniţial limitatea la 20% a părţilor străine în ”resursele de informaţii semnificative”, ceea ce a condus, la 11 octombrie, la o degringoladă a acţiunilor perlei coroane ruse a Internetului Yandex.

Guvernul propune de-acum ca această limită să fie de 50% plus o acţiune, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Această relaxare a uşurat Yandex, la deschiderea Bursei de la Moscova, unde acţiunile grupului s-au apreciat cu 7% luni, la ora 8.30 GMT (11.30, ora României).

Însă această apreciere nu acoperă însă nivelul de dinainte de 11 octombrie, când cursul Yadex s-a depreciat cu aproape 25% în câteva ore, la New York şi Moscova.

Yandex este cel mai important motor de căutare din Rusia, supranumit ”Google rus” şi una dintre marile reuşite ale ţării în ultimele două decenii.

Grupul, înregistrat legal în Olanda, are aproximativ 30 de sedii în lume. El este cotat la New York din 2011. Aproape 85% dintre acţiunile grupului sunt tranzacţionate pe Nasdaq.

CEO-ul Yandex, Elena Bunina, a criticat în mod deschis proiectul de lege, apreciind în ziarul economic Vedomosti că aceasta ar limita accesul întreprinderilor ruse pe pieţele financiare internaţionale şi ar constitui astfel o discriminare a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.