Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul rus va stimula alimentarea navelor cu gaz natural lichefiat prin modificarea Legii privind exportul de gaze naturale

panorama.ro
gaze lichefiate GNL

Rusia este pregătită să crească producția de GNL la 100 de milioane de tone în perioada de 7 ani. Excluderea operațiunilor de îmbuteliere a navelor cu gaz natural lichefiat (GNL) din Legea privind exportul de gaze va permite stimularea utilizării acestuia ca combustibil de buncăre, care este mai ecologic și reprezintă o alternativă pentru transportul maritim și fluvial, se arată în nota explicativă la proiectul de lege înaintat Guvernului RF către Duma de Stat la 9 martie 2023, scrie portnews.ru.

Guvernul RF propune modificarea articolelor 2 și 3 din Legea privind exportul de gaze. Guvernul sugerează extinderea geografiei zăcămintelor de gaz de unde este permis exportul de GNL, adăugând la listă zăcăminte promițătoare situate la mare distanță de Sistemul Unificat de Aprovizionare cu Gaze. Din punct de vedere economic, nu pare oportună construirea de conducte magistrale către aceste zone îndepărtate.

Mai presus de toate, acest lucru se referă la zonele nordice din Teritoriul Krasnoyarsk și din Zona Autonomă Yamal-Nenets, unde se află cantități uriașe de gaze naturale (aproximativ trei trilioane de metri cubi).

Vicepremierul Aleksandr Novak a dat anterior instrucțiuni pentru a asigura noi proiecte promițătoare pentru producția de gaz natural lichefiat (GNL) cu o bază de resurse de 34 de milioane de tone, pentru a atinge obiectivul anunțat anterior de 100 de milioane de tone în perioada de 7 ani. Instrucțiunile au fost date în cadrul unei reuniuni privind dezvoltarea producției de GNL în Rusia.

"Ținând cont de proiectele în construcție, de uzinele din Ust-Luga și de Arctic LNG 2, Rusia va produce 66 de milioane de tone de GNL pe an", a declarat Alexander Novak. De asemenea, el a dat instrucțiuni pentru formarea unor grupuri de lucru pentru anumite activități, evaluarea nivelului de independență față de importuri în industrie, crearea unei foi de parcurs pentru producția locală de echipamente și tehnologii de producție de GNL, evaluarea cererii și a situației cu formarea personalului, precum și pentru a asigura noi proiecte promițătoare cu o bază de resurse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.