Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul scutește de la taxe vamale şi TVA importurile destinate prevenirii şi combaterii COVID-19 pe perioada stării de urgență

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban Florin Citu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, după ședința de Guvern de joi seară, că a fost adoptată OUG prin care importurile destinate prevenirii şi combaterii COVID-19 vor fi scutite de taxe vamale şi TVA pe perioada stării de urgență și pentru 30 de zile după încetarea acesteia. De altfel, ministrul a anunțat și bonificații pentru contribuabilii care își plătesc la timp dările la stat.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

„A două OUG se referă la măsurile fiscale pe care le-am aprobat în această ședință de Guvern. Avem două articole.

Art.1 Pentru contribuabilii plătitori de impozite pe profit. Există o bonificație aplicată asupra impozitului pe profit datorat pe 25 aprilie 2020. Astfel, A. 5% pentru contribuabilii mari stabiliți potrivit Ordinului 3609 din 2016 privind Organizarea Administrației Marilor Contribuabili, B. 10% pentru contribuabilii mijlocii stabiliți prin ordinul 3610 din 2016 privind Organizarea Administrației Contribuabililor Mijlocii și 10% pentru ceilalți contribuabili care nu se încadrează la litera A și B.

Art 2. Pe perioada stării de urgență și pentru 30 de zile după încetarea stării de urgență, pentru medicamentele, echipamentele de protecție, materialele sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea și combaterea COVID-19, organele vamale nu mai solicită taxe pe valoarea adăugată pentru importurile prevăzute la alin.1 , iar taxa aferentă importurilor prevăzute la alin.1. realizate în cursul perioadei fiscale se evidențiează de către importatori în decontul prevăzut. Deci, nu se ia în calcul în acest moment.

În acest fel, reducem birocrația și putem să aducem mai multe importuri în țară a acestor materiale fără să mai stăm să plătim TVA în vamă și să întârziem acest proces”, a spus Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.