Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul se pregătește de alt PLAN: 'Trebuie să fim pregătiţi, să avem un scenariu post-criză, să nu bâjbâim după'

Facebook
virgil popescu

Autorităţile trebuie să fie pregătite, să aibă un scenariu post-criză şi la asta se gândesc reprezentanţii Ministerului Economiei, în paralel cu gestionarea situaţiei de criză economică, a declarat ministrul de resort, Virgil Popescu, miercuri seara.

"Problema este că trebuie să fim pregătiţi să avem scenariul post-criză. Criza va dura poate o lună, poate două, poate trei, şi ne vom descurca. Dar problema este ce vom face după şi trebuie să ne pregătim de acum, să nu bâjbâim după terminarea crizei la ceea ce vom face. Şi la asta ne gândim acum la Ministerul Economiei, în paralel cu gestionarea situaţiei de criză economică. Sigur că, dacă criza va dura mai mult de două luni, atunci deficitul bugetar se va accentua. Eu îl estimez undeva în jur de 5% pentru două luni, după care nu îl mai pot estima. Dar, indiferent care va fi deficitul, noi trebuie să asiguram finanţare bugetului de stat, în aşa fel încât să avem grijă de populaţie, ca oamenii să nu sufere, ca oamenii să poată trăi şi să poată să îşi desfăşoare activitatea. (...) Este foarte important ca în momentul terminării crizei economia să repornească şi economia nu poate reporni decât cu oameni, cu salariaţi", a spus Popescu, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

El a reiterat că Guvernul lucrează pe mai multe scenarii, cu mai multe pachete de măsuri, pentru "a doza efortul".

"Lucrăm pe mai multe scenarii, lucrăm în a doza efortul. Nu vrem să dăm de la început cât se poate da, pentru că nu ştim cât va dura şi de aceea trebuie să dozăm efortul. De aceea am tot afirmat: a fost un prim val de măsuri, îl mai corectăm dacă trebuie corectat, după care lucrăm la un al doilea val de măsuri, la un al treilea val de măsuri dacă va fi cazul, pentru că trebuie să fim pregătiţi pentru absolut toate scenariile. Nu ştiu dacă până acum vreun Guvern a mai spus aşa, că lucrează şi în perspectivă şi se gândeşte şi la scenariul de a reporni economia la finalul crizei. Dar noi vă spunem că asta facem, la asta lucrăm şi lucrăm şi cu instituţiile internaţionale, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, tocmai pentru a şti exact şi a găsi un scenariu pregătit pentru România post criză", a explicat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.