Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul se reunește, la ceas de seară: Ludovic Orban dă startul NEBUNIEI pe Legea bugetului

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Guvernul se reunește vineri în ședință, printre subiectele discutate urmând să figureze și o primă lectură a bugetului pentru anul 2020, potrivit declarațiilor premierului Ludovic Orban, proiect pentru care nu a exclus posibilitatea de a fi adoptat prin asumare a răspunderii în Parlament.

Citește și: Ministrul de Interne aruncă în aer scena politică: oamenii politici care au picat pe STENOGRAMELE din Dosarul 10 august

Ședința de guvern a fost convocată pentru vineri, începând cu ora 18.00, potrivit programului oficial al premierului Ludovic Orban.

Până la momentul transmiterii știrii nu a fost publicată ordinea de zi a ședinței Executivului, însă Ludovic Orban a anunțat că printre subiectele abordate va fi ”cel mai probabil” o primă lectură a bugetului pentru anul 2020.

„E posibil să convoc şedinţă de Guvern vineri. În cazul în care voi convoca şedinţa de Guvern vineri, vom avea cel mai probabil prima lectură a bugetului. Evident, proiectul de buget trebuie dezbătut şi cu partenerii sociali”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament, la întrevederea cu liderii grupurilor parlamentare.

Șeful Executivului a mai adăugat că există posibilitatea Guvernul să își asume răspunderea pe Legea bugetului pentru anul 2020.

„Recunosc că evaluăm și posibilitatea, în cazul în care timingul și modul în care se derulează dezbaterile parlamentare, în cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există și această posibilitate (asumarea răspunderii pe Legea bugetului pentru 2020 - n.r.). Dacă vom lua o decizie o vom face publică”, a completat Orban.

Liderul PNL a mai spus că vor fi discuții cu parlamentarii pentru a încerca să obţină sprijin pentru adoptarea proiectului de buget.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Guvernul își poate asuma răspunderea pentru orice tip de lege, inclusiv pentru proiectul bugetului de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.