Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Spaniei revizuiește în SCĂDERE prognoza de creștere a economiei

Reuters
proteste Spania

Guvernul spaniol va reduce estimările privind evoluţia Produsului intern brut în 2021, în condiţiile în care performanţele înregistrate în primul trimestru au fost sub aşteptări, a declarat joi ministrul spaniol al Economiei, Nadia Calvino, transmite Reuters.

"Lăsăm în urmă un prim trimestru dificil şi acesta este motivul principal pentru care ne vom revizui în jos prognozele pentru ansamblul acestui an", a declarat Nadia Calvino într-un interviu pentru Bloomberg TV. "Ne aşteptam la o creştere de aproximativ 7% în acest an. Este posibil să fie una mai mică din cauza întârzierii, un trimestru de întârziere în ceea ce priveşte revenirea", a adăugat oficialul spaniol.

Nadia Calvino a subliniat că toţi indicatorii pentru luna martie au fost pozitivi şi, chiar dacă trimestrul al doilea va fi unul de tranziţie, în cea de-a doua jumătate a anului Spania va înregistra "o revenire foarte puternică".

Conform prognozelor actuale, Guvernul de la Madrid mizează pe o revenire a Produsului intern brut de 7,2% în acest an, după o contracţie de 11% în 2020, însă atât Banca Centrală cât şi alţi analişti se aşteaptă la o creştere economică mai modestă.

Marţi, în cel mai nou raport "World Economic Outlook", Fondul Monetar Internaţional (FMI) a estimat că Spania va înregistra în acest an o creştere economică de 6,4%, cel mai puternic avans din Europa, urmată de România (6%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.