Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol este criticat pentru că nu şi-a atins ţinta de vaccinarea de 70%, ci doar 64%

smartradio.ro
vaccin femeie

Termenul pe care l-a stabilit premierul spaniol Pedro Sanchez pentru vaccinarea a 70% din populaţie împotriva COVID-19 s-a scurs miercuri fără ca acest obiectiv să fi fost atins, ceea ce a provocat critici din partea principalului partid de opoziţie, relatează AFP.

Chiar şi aşa, Spania rămâne în plutonul fruntaş al ţărilor europene cu 64,1% din populaţie complet vaccinată, cu mult peste media UE (55,5%), potrivit unei analize AFP în baza unor surse oficiale.

La 10 mai, şeful guvernului spaniol lansase o promisiune precisă: "Suntem la doar 100 de zile distanţă de obţinerea imunităţii de grup", adică vaccinarea a 70% din populaţie. El a reluat această afirmaţie în zilele următoare, informează Agerpres.ro.

O afirmaţie pentru care a fost taxat miercuri de liderul Partidului Popular - cel mai mare partid de opoziţie - Pablo Casado. "El nu şi-a respectat astăzi promisiunea de a vaccina 70%" din populaţie, a postat acesta pe Twitter.

Ministrul sănătăţii, Carolina Darias, care s-a întâlnit miercuri în format de videoconferinţă cu reprezentanţi ai guvernelor regionale care administrează vaccinurile, a replicat într-un video difuzat pe reţele de social media că "peste 70% din populaţia ţintă" a fost complet vaccinată împotriva coronavirusului, explicând că se referă la persoane cu vârsta de peste 12 ani.

Ea a îndemnat la "continuarea dezvoltării punctelor de vaccinare fără programare" pentru a permite spaniolilor să se vaccineze în locul unde îşi petrec vacanţa.

De fapt, concediile din luna august au avut ca efect o încetinire semnificativă a ratei de vaccinare. La aceasta s-a adăugat faptul că al patrulea val de COVID-19 a afectat în principal tinerii, dintre care mulţi intenţionau să se vaccineze, dar care vor trebui acum să aştepte câteva luni pentru că au contractat virusul.

Între 1 şi 18 iulie, peste şase milioane de persoane au primit seria completă de vaccinuri, în timp ce în perioada respectivă din luna august un număr de două ori mai mic de persoane au fost inoculate, conform AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.