Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol nu mai doreşte implicarea în sport a societăţilor de pariuri

Blacknews.ro
Spania justitie justice

Guvernul spaniol, prin ministrul Consumului, Alberto Garzon, a trimis o scrisoare miercuri preşedinţilor celor 25 de cluburi de fotbal din primele două ligi valorice care au semnat contracte de publicitate pentru următorii câţiva ani cu companii de pariuri, pentru a-i avertiza că ar trebui stinse până la sfârşitul sezonului, scrie EFE, potrivit Agerpres.

Scrisoarea, semnată de ministrul Consumului, Alberto Garzon, informează cluburile că înţelegerile cu companiile de jocuri de noroc vor fi interzise odată ce noul decret regal în acest sens va fi aprobat într-o şedinţă a cabinetului.

Decretul, care se referă la toate sporturile nu doar la fotbal, conţine şi o perioadă de tranziţie care se încheie la finele sezonului competiţional actual.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

Scrisoarea menţionează faptul că aceste companii de pariuri, susţinând financiar echipe şi sportivi, au contribuit la extinderea unei practici care generează riscuri sociale în special în rândul tinerilor, riscuri care trebuie reduse.

Conform sursei, se arată că jocurile de noroc s-au răspândit puternic în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, de la 29% la 40% în ultimii patru ani.

Şapte din cele 20 de echipe din La Liga sunt sponsorizate de companii de jocuri de noroc.

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, s-a pronunţat împotriva acestui decret. Potrivit lui, cluburile vor pierde 90 milioane de euro, iar liga încearcă să crească perioadă de tranziţie până la trei ani pentru a ajuta echipele să se adapteze noii situaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.