Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol oferă un sprijin suplimentar de 11 miliarde de euro pentru firmele afectate de pandemie

theolivepress.es
criza spania

Premierul Pedro Sanchez a anunţat un pachet suplimentar în valoare de 11 miliarde de euro pentru a ajuta IMM-urile din Spania şi lucrătorii independenţi să facă faţă crizei economice provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Surse guvernamentale au declarat pentru Reuters că planul, al cărui conţinut încă este discutat cu Banca Centrală a Spaniei şi cu sectorul bancar, va include restructurarea împrumuturilor garantate de stat şi recapitalizarea IMM-urilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

"Nu vrem doar să salvăm locurile de muncă şi afacerile. Vrem să creăm noi slujbe şi afaceri", a declarat Sanchez în Parlament.

Reprezentanţii Băncii Spaniei nu au dorit să comenteze.

Alte surse guvernamentale au declarat pentru Reuters că obiectivul este sprijinirea companiilor pentru a face faţă efectelor pandemiei dar încă se lucrează la configurarea instrumentelor exacte. Comisia Europeană trebuie să-şi dea acordul asupra măsurilor adoptate de autorităţile spaniole.

Firma de consultanţă Oliver Wyman lucrează cu Banca Centrală a Spaniei pentru a evalua necesităţile de finanţare ale companiilor şi susţine că IMM-urile au nevoie de cinci miliarde de euro iar companiile mai mari au cerut sprijin de şapte miliarde de euro, susţin sursele.

Reprezentanţii firmei Oliver Wyman nu au dorit să comenteze.

Sectorul spaniol al ospitalităţii s-a plâns că nu a beneficiat de acelaşi ajutor ca în alte state UE, indicând reducerea TVA la serviciile de catering în Germania sau reducerea contribuţiilor la asigurările sociale în Franţa.

Numărul vizitatorilor internaţionali în Spania a scăzut în 2020 cu peste 80%, după ce autorităţile au impus restricţii de călătorie pentru a atenua efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INE).

Spania a primit doar 19 milioane de turişti străini anul trecut, un nivel care nu a mai fost înregistrat din 1969. De asemenea, cheltuielile turiştilor străini în 2020 au scăzut cu 78,5%, la 19,74 miliarde de euro.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut în 2019. În 2020, din cauza restricţiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei, turismul a contribuit cu doar 4% - 5% la Produsul Intern Brut, conform estimărilor analistului Maria Jesus Fernandez, de la Funcas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.