Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol va prelua controlul tuturor resurselor poliţieneşti şi sanitare în cadrul crizei generate de coronavirus

steag spania

Guvernul spaniol îşi va asuma controlul tuturor forţelor de poliţie regionale şi locale din ţară şi va avea liste ale Forţelor Armate, pentru eventualitatea în care va fi nevoie să le utilizeze, în cadrul stării de alarmă decretate sâmbătă pe o perioadă de 15 zile pentru combaterea coronavirusului, informează EFE preluat de agerpres.

Guvernul spaniol impune o carantină cvasitotală, notează la rândul său AFP, care precizează că spaniolii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a se duce la muncă sau pentru a face cumpărături de primă necesitate.

În plus, executivul va prelua controlul tuturor resurselor sanitare din ţară şi va fi "autoritatea competentă" în întreaga Spanie, a anunţat premierul Pedro Sanchez, într-o conferinţă de presă desfăşurată după consiliul de miniştri în care au fost adoptate o serie de decizii drastice.

Astfel, guvernul spaniol a restrâns libertatea de mişcare în întreaga ţară, cu excepţia motivelor excepţionale. Măsurile, cele mai drastice aprobate de guvernul spaniol în decenii, includ închiderea şcolilor la nivel naţional începând cu această sâmbătă, precum şi a centrelor comerciale neesenţiale, a centrelor sportive şi culturale. Transportul feroviar pe distanţe medii va fi redus.

Guvernul de la Madrid a luat totodată măsuri pentru garantarea aprovizionării cu alimente şi produse esenţiale, furnizarea de electricitate, precum şi transportul de mărfuri, îndeosebi cel necesar pentru aprovizionarea populaţiei.

"Intrăm într-o nouă fază" a luptei împotriva COVID-19 şi "nu ne va tremura mâna", a insistat şeful guvernului spaniol, care a recunoscut totodată că impactul economic al pandemiei "va fi mare". ''Trebuie să fim cu toţii uniţi'', a declarat Sanchez, citat de Reuters. "Măsurile pe care le vom adopta sunt drastice şi vor avea consecinţe", a insistat el, potrivit El Pais.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.