Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul speră ca politicile fiscale să sprijine scăderea preţurilor la carburanţi

ponta guvern

Premierul Victor Ponta a apreciat miercuri ca statul poate stabili anumite politici fiscale care sa sprijine scaderea preturilor la carburanti.

'Multumesc celor doi ministri - domnul Vâlcov si domnul Rus - care au avut o discutie normala între Guvern si reprezentantii companiilor private din domeniul combustibililor. E o piata libera, noi nu avem instrumente sa stabilim preturile, dar putem sa facem politici economice public- private (...). Înteleg ca din iunie pâna acum pretul final la combustibil a scazut cu 20%. Acum sa speram ca mai scade în continuare si speram ca politicile noastre fiscale sa sprijine aceasta scadere', a spus prim ministrul la începutul sedintei de Guvern, potrivit Agerpres.
Ministrul Finantelor Publice, Darius Vâlcov, s-a întâlnit marti cu reprezentantii Petrom si Lukoil pentru a vedea de ce au întârziat cu reducerea preturilor la pompa dupa ce pretul barilului de petrol s-a înjumatatit.
Întâlnirea a venit dupa ce premierul Victor Ponta le-a solicitat ministrului Transporturilor, Ioan Rus, si ministrului Finantelor, Darius Vâlcov, sa discute cu reprezentantii companiilor din sector despre pretul combustibililor, aratându-se convins ca printr-o astfel de discutie se va putea ajunge la un pret 'corect si rezonabil'.
Seful de la Finante a admis ca în ultimele zile atât pretul la benzina, cât si cel la motorina, a pierdut mai mult de 6% si a precizat ca doreste sa cunoasca politica economica a companiilor si constructia preturilor pe care acestia le practica la combustibili, astfel încât, atunci când sunt cresteri sau descresteri ale pretului la petrol, acestea sa se regaseasca si la pompa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.