Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul strânge cureaua, UDMR propune creşterea salariilor directorilor de şcoli

servuspress.ro
DIRECTOR

Deputatul UDMR Szabo Odon a anunţat, miercuri, că a depus o propunere legislativă care vizează asigurarea unui salariu corect pentru directorii de şcoli, aceasta vizând creşterea salariului cu 1.500 de lei brut, conform Agerpres.

"Fără activitatea eficientă a unui director nu poate exista o şcoală bună şi de calitate. Un director de şcoală trebuie să fie responsabil pentru funcţionarea zilnică a şcolii, dar, pe lângă aceasta, are şi responsabilitatea de planificare strategică, management financiar al personalului, programele educaţionale, licitaţiile, situaţia elevilor şi relaţiile cu părinţii, securitatea şi infrastructura şcolii, susţinerea legăturii cu autorităţile locale, evenimentele şi proiectele şcolare şi multe alte domenii. Directorul lucrează şi în vacanţă şi de multe ori nu îşi poate lua nici concediu şi totuşi în majoritatea cazurilor responsabilitatea şi munca suplimentară pe care le realizează nu sunt recompensate. Acesta este motivul pentru care am elaborat acest amendament, care prevede creşterea salariului cu 1.500 de lei brut. În majoritatea instituţiilor, cu această sumă, directorii de şcoli ar urma să primească salariul cel mai mare, faţă de situaţia actuală", a declarat Szabo Odon.

Potrivit acestuia, din cauza situaţiei actuale inechitabile, mii de şefi de instituţii au lansat petiţii şi sute au ameninţat că vor demisiona din funcţii.

Deputatul Szabo Odon consideră că propunerea UDMR, care este semnată şi de un alt vicepreşedinte al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, ar fi soluţia pentru rezolvarea situaţiei actuale.

Amendamentul a fost depus la comisie şi va fi dezbătut în sesiunea parlamentară de toamnă. Dacă va fi adoptat în comisie şi votat în plen, ar putea intra în vigoare din luna octombrie a acestui an, susţine deputatul UDMR.

În paralel, Guvernul lucrează la măsuri care să limiteze cheltuielile bugetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.