Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul strânge şurubul: Se anunţă noi restricţii la nivel naţional, după prelungirea stării de alertă (surse)

haihuin2.com
Stare de Alertă

La un an de la instaurarea stării de urgenţă, care a durat două luni, Guvernul Cîţu pregăteşte prelungirea stării de alertă, care este în vigoare din mai 2020.

Potrivit unor surse guvernamentale, noua hotărâre de guvern va aduce mici modificări faţă de situaţia din ultimele 30 de zile. Toate modificările pregătite sunt în sensul introducerii unor restricţii mai aspre.

Astfel, Guvernul Cîţu pregăteşte prelungirea "lockdown"-ului. Dacă în prezent se poate circula doar cu declaraţie după ora 23.00, în noua stare de alertă declaraţia va fi obligatorie de la ora 22.00.

O altă măsură pregătită se referă la spaţiile de cazare din unităţile turistice. Guvernul consideră că noul val de COVID-19 a fost generat tocmai de activitatea din aceste unităţi turistice. Prin urmare, se va introduce o limitate a capacităţii de cazare până la 50%.

În ultimele două săptămâni, în România s-a înregistrat o creştere a cazurilor de COVID-19, ceea ce ar putea însemna un început de val 3 al pandemiei. Rata de incidenţă a depăşit din nou 3 cazuri la 1000 de locuitori în mai multe judeţe, iar numeroase localităţi au fost carantinate, înclusiv municipiul Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.