Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul struțo-cămilă: partidele intră la guvernare fără miniștri (oferta PNL)

Premierul desemnat sa formeze guvernul, Ludovic Orban (PNL), a avansat joi, la Parlament, dupa negocierile purtate cu ALDE, Pro România, UDMR, PMP și grupul minoritățile naționale, că vrea un guvern „monocolor” în care niciunul din forțele politice menționate să nu intre cu miniștri dar în care doritorii să trimită „specialiști” în eșaloanele inferioare de la Palatul Victoria, la schimb cu votul în Parlament pentru învestirea Executivului.

Deocamdată nu au existat în discuțiile de până acum cereri exprese de participare la guvernare cu miniștrii. La alte nivele suntem deschiși unor experți, unor oameni competenți, sau unor soluți propuse de partenerii noștrii. Am spus-o și-n discuțiile anterioare, cu toți partenerii noștrii",a declarat Ludovic Orban, joi, după negocierile cu ALDE. Mai mult, referitor la cooptarea PMP la guvernare, Orban a spus că opţiunea PNL este un guvern monocolor liberal, fără alte partide.

El a spus că are încredere că împreună cu partenerii cu care au dat jos Guvernul Dăncilă se va reuşi şi învestirea noului Executiv. "Din discuţiile purtate până în momentul de faţă, nu văd elemente de divergenţă majoră, care să determine o formaţiune sau alta să nu voteze investirea Guvernului. De altfel am pornit la un drum împreună şi nu văd de ce ne-am opri la jumătatea lui", a declarat Orban.

Premierul desemnat a mai spus ca cea mai mare parte a punctelor discutate cu reprezentanţii ALDE sunt rezolvate. "În principiu, nu există niciun punct de vedere exprimat de partenerii noştri la negociere care să reclame o problemă din partea noastră", susţine el. ”Cota unică de impozitare, se ştie foarte clar, PNL este cel care a introdus această reformă fiscală privind cota unică de impozitare şi este un apărător hotărât al cotei unice de impozitare", a afirmat Orban, joi seară, după discuţiile cu delegaţia ALDE. El a adăugat că a creşte alocările bugetare pentru investiţii este şi obiectivul PNL, iar solicitarea legată de marile proiecte de infrastructură este una pertinentă. Orban a spus că, în ce priveşte cerinţa privind justiţia, PNL respectă voinţa cetăţenilor, exprimată la referendum. De asemenea, în ceea ce priveşte desfiinţarea Secţiei speciale, PNL a înaintat un proiect de lege.

Premierul desemnat Ludovic Orban a avut, joi, negocieri cu o parte dintre partidele care au votat moțiunea de cenzură, Pro România, UDMR, ALDE, în vederea obținerii susținerii parlamentare pentru votul de învestitură al Guvernului Orban. Orban a mai discutat de la începutul săptămânii cu grupul deputaților minorităților naționale și cu PMP. Liberalii urmează să negocieze, vineri, la ora 13.00 cu USR.

Citește și: Ia amploare scandalul avioanelor la moțiunea de cenzură: Mădălina Mezei îi face plângere penală lui Răzvan Cuc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.