Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul SUA a confiscat monede bitcoin în valoare record de 1 miliard de dolari

Bitcoin

Guvernul Statelor Unite a confiscat joi monede bitcoin în valoarea fără precedent de 1 miliard de dolari, în legătură cu o platformă ilegală numită Silk Road, transmite CNBC.

Mii de bitcoin au fost luate de către autorităţi în această săptămână, în cea mai mare operaţiune de confiscare a criptomonedei din istoria Departamentului de Justiţie.

“Silk Road era cea mai cunoscută platformă online ilegală a timpurilor sale. Trimiterea în judecată, cu succes, a fondatorului Silk Road, în 2015, a lăsat deschisă întrebarea de 1 miliard de dolari. Unde au mers banii?”, a afirmat avocatul David Anderson, din Districtul Nordic al Californiei, într-o plângere civilă.

Silk Road a permis oamenilor să cumpere şi să vândă droguri şi alte produse ilegale şi să folosească bitcoin pentru a finanţa anonim aceste tranzacţii. Platforma de pe dark web a fost închisă de către autorităţile federale americane î n 2013, iar fondatorul acesteia, Ross Ulbricht, a fost condamnat la închisoare pe viaţă doi ani mai târziu.

Ulterior, bitcoin a devenit un vehicul de investiţii important, iar joi a urcat la peste 15.000 de dolari pe unitate, atingând cel mai ridicat nivel după ianuarie 2018. Valoarea bitcoin s-a dublat în ultimul an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.