DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul SUA se adresează instanțelor de judecată pentru 11 milioane de dolari furați de falsul reprezentant Coinbase

thinkingcrypto.substack.com
coinbase criptomonede

Pe 17 septembrie, un grup de oficiali conduși de avocatul SUA Tracy Wilkinson au depus o plângere civilă la Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul Central din California, susținând că au identificat patru portofele digitale care dețineau mai mult de 9,8 milioane de Tether ( USDT ) care erau implicat în fraudă bancară, fraudă computerizată și spălare de bani. Potrivit documentelor instanței, proprietarul legitim al fondurilor este un rezident din California, care, în aprilie 2021, a fost înșelat din mai mult de 200 de Bitcoin ( BTC ) de către cineva care a suplinit un angajat Coinbase.

După cum este descris în reclamație, victima neidentificată a fost contactată de ceea ce părea a fi asistența pentru clienții Coinbase la scurt timp după ce a cumpărat aproximativ 200 BTC în contul lor Coinbase Pro de pe bursă.

Presupusul reprezentant al platformei a susținut că contul victimei a fost înghețat din cauza mărimii achiziției și că este necesară o creștere a limitei de tranzacție pentru ca fondurile să treacă. Defraudatorul a sugerat, de asemenea, ca victima să-și actualizeze contul la Coinbase Prime.

Odată ce victima a acordat reprezentantului de asistență pentru clienți fals accesul la contul său printr-un instrument desktop la distanță, escrocul a inițiat o tranzacție care a văzut aproximativ 206 BTC fiind transferați în ceea ce pretindeau a fi noul portofel al victimei, conform cointelegraph.com

Împreună cu câteva tranzacții mai mici care au fost executate în următoarele câteva ore, valoarea activelor digitale furate din contul Coinbase al victimei a depășit 11,5 milioane de dolari.

Revendicarea continuă să detalieze modul în care activele digitale transferate din contul compromis au fost „despărțite și mutate prin mai multe tranzacții mai mici” înainte de a fi concentrate în cele patru portofele suspecte.

În acest moment, guvernul solicită instanței să îi permită sechestrarea bunurilor în timpul procesului de confiscare civilă.

Daniel Davis, partener la firma de avocatură Katten Muchin Rosenman LLP, a explicat Cointelegraph că guvernul federal va trebui să demonstreze că fondurile sunt confiscabile. Dacă reclamantul prevalează, încasările vor fi reținute în Statele Unite înainte de a putea fi returnate proprietarului legitim. Davis a comentat în continuare:

Această acțiune este una dintre tendințele în creștere în care guvernul federal încearcă să își folosească autoritatea de confiscare civilă pentru a obține custodia activelor digitale. […] Ne putem aștepta ca pe măsură ce dobânda și tranzacționarea asupra activelor digitale cresc, acțiunile de confiscare civilă ca aceasta vor crește dacă guvernul identifică activele pe care le consideră parte a activității ilegale.

David Silver al firmei de avocatură Silver Miller, care este implicat în acțiunea colectivă Cryptsy pe care Cointelegraph a acoperit-o la începutul acestei săptămâni, consideră că Departamentul de Justiție care folosește o acțiune de confiscare într-un dosar civil ar trebui să fie o veste interesantă pentru toți cei din cripto care doresc să vadă cripto. lovit mainstream. Silver a remarcat:

Activele digitale furate sunt una dintre cele mai mari probleme din spațiu, iar recuperarea criptomonedelor furate este o soluție atât de necesară. M-aș aștepta să văd mai multe acțiuni de acest gen, atât din partea forțelor de ordine, cât și din partea justiției civile. ”

După cum a raportat Cointelegraph în iulie, US Marshals Service, sau USMS, a folosit platforma de active digitale Anchorage Digital pentru a păstra și deservi activele digitale supuse confiscării civile . Unele estimări au sugerat că între 2014 și iulie 2021 USMS a confiscat la nord de 185.000 BTC legate de infracțiuni federale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.