Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul trebuie să scoată 'din joben' 200 de milioane de lei: primarii cer la rectificarea bugetară acoperirea sumelor pentru indemnizațiile de handicap

ziaruldeiasi.ro
primari

Premierul Ludovic Orban a avut, luni, consultări cu reprezentanții Asociației Comunelor din România (ACoR) asupra mai multor teme privind activitatea administrației publice locale, printre care acoperirea sumelor cheltuite pe indemnizațiile de handicap, de circa 200 de milioane de lei, potrivit Mediafax.

”În perspectiva definitivării proiectului rectificării bugetului pentru anul 2019, prim-ministrul a precizat că sunt avute în vedere trei criterii obiective de alocare a resurselor financiare suplimentare pentru comunitățile locale, respectiv asigurarea cofinanțării necesare pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, alocarea resurselor pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilități și a celor de care beneficiază însoțitorii acestor persoane și acoperirea cheltuielilor necesare pentru funcționarea serviciilor curente oferite cetățenilor de către administrația locală”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, o altă temă adusă în discuție de primari s-a referit la procedurile birocratice stufoase pe care reprezentanții administrației trebuie să le parcurgă în pregătirea și implementare proiectelor de dezvoltare locală, iar șeful Executivului a precizat că un obiectiv al Guvernului constă în simplificarea procedurilor administrative și informatizarea activității administrației, astfel încât implementarea investițiilor să fie susținută inclusiv prin reducerea numărului de avize și prin digitalizarea activităților.

Reprezentanții ACoR au cerut achitarea sumelor cheltuite pe indemnizațiile de handicap, care se ridică la 200 de milioane de lei.

"În primul rând am discutat nevoia de rectificare a bugetului local pe 2019, având în vedere cheltuielile de funcționare, având în vedere și asistenții pentru persoanele cu handicap, dar și cheltuielile cu personalul din aparatul de specialitate al primarului. Primul ministru ne-a spus că a avut în vedere cam același lucru ca noi. (...) Una peste alta eu zic că a fost un lucru foarte bun pentru că am deschis canale de comunicare", a declarat președintele ACoR, Emil Drăghici, după consultările cu premierul Ludovic Orban.

La rândul său, vicepreședintele ACoR Alin Adrian Nica a precizat suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru persoanele cu handidap.

"Necesarul până sfărșitul anului pentru acoperirea indemnizațiilor persoanelor cu handicap, pentru toate comunele din România este de aproximativ 200 de milioane de lei", a menționat Adrian Nica.

La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, precum și șeful cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.