Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul tunisian anunță impunerea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, din cauza pandemiei

Tunisia

Guvernul tunisian a anunţat miercuri impunerea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru cel puţin două săptămâni, în faţa unei amplificări puternice a epidemiei de COVID-19 în această ţară, informează AFP.

"Pentru a face faţă evoluţiei epidemiei", guvernul a anunţat "o interdicţie de circulaţie începând cu orele 22:00 (21:00 GMT) până la orele 05:00 (04:00 GMT), pusă în aplicare de autorităţile regionale în funcţie de rata de contaminare", potrivit unui comunicat oficial.

De asemenea, în baza recomandărilor unui consiliu ştiinţific, guvernul tunisian a cerut "amânarea sau anularea" tuturor adunărilor sau manifestaţiilor publice, "fie ele în spaţii deschise sau închise".

Măsurile, care vor intra în vigoare joi, sunt valabile "pentru o perioadă de două săptămâni cu posibilitatea prelungirii", potrivit Agerpres.ro.

Tunisia îşi va intensifica de asemenea "operaţiunile de vaccinare" şi "va veghea ca populaţia să efectueze doze de rapel".

Controalele sanitare la frontiere vor fi de asemenea întărite, cu testarea sistematică a persoanelor care intră pe teritoriul Tunisiei şi cu recomandarea ca acestea să nu se deplaseze în zonele cele mai contaminate ale ţării.

Nu în ultimul rândul, guvernul tunisian a îndemnat la o mai bună respectare a măsurilor sanitare precum portul măştii sanitare, distanţarea fizică şi aerisirea spaţiilor închise.

Din 22 decembrie, Tunisia a pus în aplicare un paşaport de vaccinare pentru accesul în clădirile publice şi în centrele comerciale. Acesta este menit să fie aplicat şi în cafenele şi restaurante, însă mulţi nu respectă prevederea.

După un ritm de contaminare de 100-200 de noi contaminări pe zi în decembrie, de la începutul anului Tunisia a înregistrat o explozie de contaminări, cu 1.500-2.000 de cazuri zilnice.

Pe 10 ianuarie, Ministerul Sănătăţii al Tunisiei a anunţat 4.865 de noi cazuri în ultimele 24 de ore şi o rată de pozitivare a testelor de 24,42%. Ministerul a anunţat de asemenea 11 noi decese, majorând la 25.707 numărul de morţi de la începutul pandemiei.

În vârful epidemiei de COVID-19 din Tunisia, la sfârşitul lui iulie 2021, în această ţară se înregistrau peste 200 de decese zilnic.

Tunisia a reuşit să ţină sub control situaţia datorită unei campanii de vaccinare în masă, care ulterior şi-a mai pierdut din ritm. Puţin peste 6 milioane de tunisieni sunt vaccinaţi cu schemă completă, aproape 52% din populaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.