Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul ucrainean anunță demiteri în lanț: Șase miniștri adjuncți ai apărării din Ucraina își pierd funcțiile

zelenski

Guvernul ucrainean a anunţat luni demiterea a şase miniştri adjuncţi ai apărării, după ce pe 5 septembrie fusese înlocuit şi ministrul Oleksii Reznikov în urma apariţiei unor relatări în presă despre presupuse fapte de corupţie în achiziţia unor echipamente neletale pentru armată, informează agenţiile Reuters şi EFE.

Cea mai cunoscută dintre cei şase viceminiştri demişi este Hanna Maliar, care se ocupa de comunicarea către cetăţeni şi presă asupra evoluţiei războiului cu Rusia. Printre ceilalţi viceminiştri înlocuiţi se numără şi secretarul de stat Kostiantin Vaşcenko, potrivit listei publicate pe Telegram de reprezentantul guvernului pe lângă Rada Supremă (parlamentul de la Kiev), Taras Melniciuk, conform agerpres.

Imediat după publicarea acestei liste, noul ministru al apărării, Rustem Umerov, a scris pe Facebook: "Resetăm. Am început. Continuăm. Ministerul lucrează ca de obicei. Restul veştilor vor veni mai târziu".

"Importantă acum este reuniunea de la Rammstein", a adăugat acelaşi ministru, referindu-se la reuniunile periodice conduse de SUA la baza militară din Germania, unde statele care susţin militar Ucraina se întâlnesc pentru a stabili umătoarele pachete de ajutor destinate armatei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.