Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul ucrainean lansează site-ul web de donații cripto. Utilizatorii au trimis peste 48 de milioane USD în criptomonede către portofelul guvernamental

cryptonews.com
criptomonede bitcoin ucraina

Utilizatorii au trimis peste 48 de milioane USD în criptomonede către adresele portofelului guvernamental, aproximativ 24% din obiectivul de 200 de milioane USD al platformei. Bursele de criptomonede FTX și Kuna și platforma de miză Everstake au colaborat cu oficiali guvernamentali ucraineni pentru a lansa un site web de donații pentru utilizatorii care doresc să trimită cripto, pentru a ajuta țara și oamenii săi, conform cointelegraph.com.

Într-un anunț de luni, Ministerul Transformării Digitale din Ucraina a declarat că guvernul a lansat Aid for Ukraine, o platformă care acceptă donații în bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), Tether ( USDT ), Polkadot ( DOT ), Solana ( SOL ), Dogecoin ( DOGE ), Monero ( XMR ), Icon (ICX) și Neo ( NEO ) „pentru a sprijini oamenii în lupta lor pentru libertate”. Multe părți ale țării au fost atacate de armata Rusiei începând cu 24 februarie.

Potrivit site-ului web, utilizatorii au trimis mai mult de 48 de milioane de dolari în cripto la momentul publicării, aproximativ 24% din obiectivul de 200 de milioane de dolari al platformei. Fondurile vor fi trimise Băncii Naționale a Ucrainei și folosite pentru „muniții și necesități” pentru a sprijini forțele armate ale țării și programele de ajutor umanitar. Sunt acceptate și donații Fiat către banca centrală a Ucrainei în diferite valute.

„Aid For Ukraine arată cum comunitatea cripto globală și sistemul financiar tradițional pot lucra împreună”, a declarat Anatoly Yakovenko, cofondatorul Solana Labs. „Donațiile criptografice către DAO sunt stocate și guvernate în lanț, apoi transferate la FTX, un schimb centralizat, pentru a fi vândute pentru fiat USD trimise prin SWIFT guvernului ucrainean.”

Platforma a consolidat lista adreselor de portofel furnizate anterior de guvernul ucrainean folosind contul său de Twitter. Cu toate acestea, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, unele firme cripto au anunțat, de asemenea, că vor dona Ucrainei. Kraken s-a angajat să distribuie 1.000 de dolari fiecărui utilizator care și-a creat un cont în țară înainte de 9 martie, în timp ce Bored Ape Yacht Club a spus că va egala o donație de 1 milion de dolari în ETH.

Înrudit: aliat sau suspect? Războiul din Ucraina ca un test de stres pentru industria cripto

Cointelegraph a raportat că, începând cu 9 martie, diferite organizații și portofele administrate de guvern au primit peste 108 milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina. Fondurile destinate ucrainenilor vin pe fondul Rusiei care se confruntă cu stres economic din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană. Multe companii private, inclusiv principala firmă bancară Goldman Sachs, Visa și Mastercard, au întrerupt relațiile cu țara în ultimele două săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.