Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul umblă la fondul de rezervă - Mai mulți bani pentru SRI și SIE

Meritocratia
SRI

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a bugetelor Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi a Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Bugetul SRI a fost suplimentat cu 191,62 milioane lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, fonduri destinate angajării şi achitării drepturilor salariale, a contribuţiilor angajatorului aferente acestora şi pentru plata drepturilor la pensie cuvenite pensionarilor aflaţi în evidenţa Casei de Pensii Sectoriale a SRI pentru luna decembrie 2023.

Bugetul SIE a fost suplimentat cu 5 milioane lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, pentru capitolul "Ordine publică şi siguranţă naţională".

Bani pentru școli

Executivul a mai aprobat, joi, o hotărâre de Guvern privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru finanţarea unor cheltuieli din învăţământul preuniversitar.

Acul normativ prevede suplimentarea bugetului autorităţilor administraţiei publice locale, cu suma de 52,38 milioane lei, dintre care 31,08 milioane lei pentru finanţarea unităţilor de învăţământ de stat şi 21,29 milioane lei pentru finanţarea unităţilor de învăţământ particular şi confesional acreditate, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, arată comunicatul de presă al Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.