Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ungariei vrea să înăsprească legislaţia în materie de securitate

ungaria-steag

Guvernul ungar consideră necesară înăsprirea legislaţiei pentru a garanta securitatea populaţiei, mandatându-l pe ministrul de interne, Sandor Pinter, să accelereze pregătirile pentru amendarea legilor în materie, a declarat vineri Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al guvernului, în pauza unei şedinţe a cabinetului condus de Viktor Orban, transmite MTI. Chiar dacă Ungaria se numără printre primele zece cele mai sigure ţări din lume, 'nu avem niciun motiv să ne relaxăm', în condiţiile în care situaţia de securitate în Uniunea Europeană nu a fost niciodată la fel de fragilă ca astăzi, a susţinut Kovacs în faţa presei.

Întărirea securităţii este o prioritate pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv pentru Ungaria, a dat el asigurări. Ministrul de interne a propus ca guvernul să prelungească, dincolo de luna septembrie, 'starea de urgenţă din cauza migraţiei masive', o decizie urmând să fie luată săptămâna viitoare, a mai spus purtătorul de cuvânt. Întrebat ce legi ar putea fi amendate, Kovacs a declarat că vor fi revizuite unele din legile în vigoare şi toate cele europene în materie, cu accent pe cele referitoare la protecţia frontierelor şi la serviciile secrete.

Guvernul de la Budapesta va adopta în curând deciziile cu privire la amendamentele avute în vedere la legea siguranţei naţionale, a mai spus purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.