Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va acorda ajutoare financiare pentru familiile minerilor decedaţi la Lupeni

antena3.ro
Toma Petcu

Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, o hotărâre pentru acordarea de ajutoare financiare pentru familiile minerilor decedaţi la Lupeni şi pentru minerul rănit în acelaşi accident, a anunţat ministrul Energiei, Toma Petcu, anunţă Agerpres.

"Am anunţat încă din clipa în care am fost la Lupeni, pentru a coordona această activitate, că vom acorda sprijin financiar pentru acele persoane care vor suferi în urma acelui incident, în primul rând pentru cei doi decedaţi (...). Prin hotărârea de guvern de astăzi acordăm un ajutor de 20.000 de lei. În al doilea rând, acordăm un ajutor şi pentru (...) acel miner accidentat foarte uşor, un ajutor de 5.000 de lei (...) Toate aceste hotărâri sunt conform legii şi vreau să mulţumesc colegilor de la Ministerul Muncii pentru buna colaborare ca, într-un termen foarte scurt, să elaborăm şi să aprobăm această hotărâre de guvern", a afirmat Petcu la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit ministrului Energiei, aceste venituri sunt suplimentare faţă de cele acordate în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă. "Mă refer, în primul rând, la 24 de salarii medii pe ramură, aproximativ 77.000 de lei pentru fiecare miner decedat. Şi, bineînţeles, tot Contractul Colectiv de Muncă prevede foarte clar ca soţiile celor doi mineri decedaţi, care în acest moment sunt şomere, să fie încadrate în muncă la Complexul Energetic Hunedoara", a spus Toma Petcu.

De asemenea, el i-a felicitat pe salvatori, precizând că se caută o soluţie pentru ca şi aceştia să fie recompensaţi. "Mobilizarea a fost foarte bună a salvatorilor (...) şi căutăm o soluţie ca şi ei să fie recompensaţi, dar de către companie, şi acolo este o decizie internă până la nivelul de Consiliu de Administraţie", a mai afirmat Petcu. Ministrul Energiei a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor celor doi mineri decedaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.