Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va adopta, luni, rectificarea bugetară

guvern

Guvernul va adopta, luni, în ședință, cele două proiecte de ordonanță pentru rectificarea bugetului de stat și a asigurărilor sociale de stat pe 2019, la o săptămână după ce au fost publicate de Ministerul Finanțelor, potrivit Mediafax.

Proiectul de rectificare a bugetului statului și cel pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 au fost prezentate în primă lectură în cadrul ședinței de Guvern de joi.

Citește și: Atenție! Vecinul lui Gheorghe Dincă oferă noi detalii

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că este vorba despre o rectificare pozitivă și că reducerile de bugete propuse se fac acolo unde a existat un grad scăzut de folosire a banilor alocați. Dăncilă a precizat că vor fi menținute investițiile în domeniile prioritare, precum educația, sănătatea și infrastructura rutieră, precum și măsurile de stimulare a programelor pentru dezvoltarea comunităților locale.

Liderul de la Palatul Victoria a subliniat că implementarea proiectelor de investiții va continua, precizând că a luat deja o serie de măsuri pentru impulsionarea lucrărilor.

Citește și: Explicații făcute de Cozmin Gușă! ‘A fost o manifestare exceptională de civili’

Consiliul Economic și Social a avizat favorabil, în ședința de joi, rectificarea, au declarat surse din cadrul consiliului.

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul rectificãrii bugetare cu respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar. Produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, fațã de 1022,5 miliarde lei cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an. Diminuãri au fost operate de la Ministerul Transporturilor (–128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (–681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat (–243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltãrii Rurale (–310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetãrii și Inovãrii (–369,1 milioane lei), Ministerul Educației Naționale (–1,03miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (–143,6 milioane lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.