Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va aloca 500 de milioane de euro pentru racordarea la reţeaua de canalizare a unui număr de 200.000 de gospodării

ioan marcel bolos

Guvernul va aloca 500 de milioane de euro pentru racordarea la reţeaua de canalizare a unui număr de aproximativ 200.000 de gospodării din localităţile cu mai puţin de 2.000 de locuitori, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, potrivit Agerpres.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

"A cincea măsură adoptată de Guvernul Orban este cea referitoare la sistemele alternative pentru reţeaua de canalizare. Este o măsură aşteptată mai ales de către autorităţile publice locale din mediul rural, pentru locuitorii satelor. S-au adoptat măsurile necesare, astfel încât localităţile cu un număr de sub 2.000 de locuitori să poată să aibă aceste sisteme alternative pentru reţelele de canalizare, respectiv o soluţie pe care am propus-o pentru ca să poată să beneficieze comunităţile rurale de serviciu public de racordare la reţeaua de canalizare. Bugetul aprobat este de 500 de milioane de euro, valoarea investiţiei eligibile este de 2.500 de euro pe gospodărie şi urmează să beneficieze aproximativ 200.000 de gospodării din mediul rural, pentru ceea ce înseamnă racordul la reţeaua de canalizare", a spus ministrul Fondurilor Europene într-un briefing susţinut la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

El a precizat că aceste măsuri reprezintă unul dintre demersurile pe care Guvernul Orban le-a făcut pentru infrastructura de apă şi canalizare, astfel încât un număr cât mai mare de locuitori să beneficieze de serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare, fiind de altfel şi o cerinţă impusă prin directivele UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.