Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va aproba aproape 190 milioane lei pentru sistemul electronic al Registrului Comerțului

AGERPRES
registrul comertului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului, investiție estimată la circa 190 de milioane de lei, potrivit Mediafax.

Citește și: Lider PNL: Majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de muncă. Trebuie să dispară voucherele, tichetele de vacanță .

"În ședința de Guvern de astăzi (miercuri - n.r.) facem încă un pas pentru încurajarea inițiativei private prin măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerțului. În acest sens, la inițiativa Ministerului Justiției, vom aproba printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiții, a sistemului electronic integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului", a afirmat Premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la începutul ședinței Executivului.

Premierul a mai precizat faptul că proiectul va ușura procedura înregistrării la Registrul Comerțului.

"Din acest proiect în valoare totală de aproape 190 de milioane de lei, finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat, Oficiul Național al Registrului Comerțului își va extinde serviciile digitale oferite. Astfel, se va constitui un portal public de interacțiune elctronică cu clienții, care va avea beneficii importante pentru cetățeni și mediul de afaceri. Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluționare a cererilor depuse și furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea și furnizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghișeu și a deplasărilor la diferite instituții", a conchis Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.