Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va asigura paza pentru terenurile forestiere mai mici de 30 de hectare

www.stiripesurse.ro
pădure, păduri, copaci

Guvernul a aprobat în ședința de joi, o hotărâre care asigură proprietarilor de terenuri forestiere mai mici de 30 de hectare, paza spațiului împădurit. Prin această măsură se urmărește reducerea tăierilor ilegale și implicit protejarea pădurilor, precizează un comunicat de presă al Ministerului Apelor și Pădurilor.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

La propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, Guvernul a aprobat, în ședința de joi, Hotărârea pentru modificarea art. 2 alin. (3) din anexa nr. 2 la HG nr. 864/2016. privind aprobarea schemei de "Ajutor de minimis pentru asigurarea serviciilor silvice” şi a Procedurii de acordare de la bugetul de stat a costurilor serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice şi fizice care nu desfăşoară activităţi economice, dacă suprafața proprietății forestiere este mai mică sau egală cu 30 de hectare.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Aceasă hotărâre are ca obiectiv simplificarea procedurilor și tratamentul egal pentru toți proprietarii de terenuri forestiere mai mici de 30 ha necesare asigurării serviciilor silvice de către ocoalele silvice autorizate.

În România există o suprafaţă totală de 586 mii de hectare de păduri aflate în proprietate privată ale căror suprafețe sunt mai mici sau egale cu 30 ha, mai informează Ministerul Apelor și Pădurilor în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.