Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va continua măsurile de sprijin pentru populație în 2023

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, în debutul ședinței de Guvern, că membrii Executivului vor adopta mai multe acte normative, inclusiv proiectul de buget pentru anul viitor și că se asigură finanțarea pentru programele de sprijin acordate pensionarilor și cetățenilor cu venituri reduse.

„În şedinţa de azi aprobăm pachetul legislaţiei bugetare de anul viitor. Vom continua programele de susţinere economică, vom continua programele de susţinere a investiţiilor private şi publice şi vom continua să avem în lista de priorităţi menţinerea locurilor de muncă şi protejarea cetăţenilor de efectele creşterii preţurilor şi desigur de efectele creşterii inflaţiei.

Venim cu noi măsuri pentru susţinerea persoanelor vulnerabile. Toate acestea sunt cuprinse în deciziile luate atunci când am întocmit bugetul la nivelul fiecărui minister în parte. E prima oară când realizăm o construcţie pentru a realiza toate programele priotare pentru cetăţeni. Discutăm de 223 de programe incluse la finanţare. Aproape toate ministerele au bugete mai mari pentru anul viitor. Trebuie să ducem mai departe politicile şi programele pe care ni le-am asumat pentru domeniul educaţiei, cercetării şi inovării, pentru sănătate, pentru asistenţă socială, pentru economie, agricultură şi pentru infrastructura de transport, precum şi pentru siguranţa şi apărare. Pachetul de măsuri de plafonare şi compensare a preţurilor la energie şi gaze naturale va continua, pentru că avem nevoie să protejăm cetăţenii în continuare de creştere preţurilor şi efectele crizei energetice”, a spus Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.