Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va face săptămâna viitoare numiri în funcţiile de prefecţi. Ce spune ministrul Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri că Guvernul va face săptămâna viitoare numiri în funcţiile de prefecţi, în condiţiile în care statutul acestora se schimbă, prin lege, începând cu data de 8 martie a acestui an.

"Numirea prefecţilor şi subprefecţilor trebuie făcută în aşa fel încât, în momentul în care statutul acestora se schimbă, potrivit legii, care se va întâmpla pe 8 martie, să avem continuitate la conducerea Instituţiei prefectului în fiecare judeţ. Acest lucru este în analiză şi urmează ca cel târziu săptămâna viitoare Guvernul să facă aceste numiri (...), pentru ca la 8 martie să avem un conducător cu funcţie de demnitate publică care exercită conducere", a declarat Cseke Attila, la Parlament.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Directorul Metrorex DEMISIONEAZĂ din funcție, după scandalurile cu Cătălin Drulă

El a amintit că numirea prefecţilor şi subprefecţilor, în funcţie de situaţia fiecărui judeţ şi a nominalizărilor, trebuie să intre în vigoare la data de 8 martie, ceea ce înseamnă că înainte de această dată numirea lor va fi publicată în Monitorul Oficial. Cseke Attila a adăugat că este necesară o Hotărâre de Guvern, pentru că se schimbă statutul prefecţilor.

În ceea ce priveşte judeţul Cluj, UDMR va face o nominalizare de prefect, a spus ministrul, fără a preciza însă numele acestuia.

"Vom face o desemnare la Cluj, aceasta a fost decizia în coaliţie - UDMR va desemna pentru poziţia de prefect la Cluj", a spus Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.