Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul vrea să elimine plafonul de 3.400 lei al indemnizației pentru creșterea copilului

mama

Plafonul de 3.400 lei pe lună stabilit pentru indemnizaţia de creştere a copilului va fi eliminat 1 ianuarie, susține ministrul Muncii, Rovana Plumb. În prezent, indemnizaţia pentru creşterea copilului este de 85% din media veniturilor nete înregistrate în ultimele 12 luni.

Cuantumul ei nu poate însă depăşi 3.400 de lei pe lună, în cazul celor care optează pentru un concediu de un an de creşterea copilului, respectiv 1.200 de lei, în cazul unui concediu de doi ani.

Sociologul Vasile Ghețău a declarat la RFI că această măsură stimulativă este bună pentru creșterea natalității, dar că România are probleme foarte serioase în ceea ce privește demografia și este nevoie de o strategie națională în acest sens: “Aceste măsuri economice sunt în estență măsuri bune, dar  ele nu rezolvă problema de fond a situației demografice din România. Problemele sunt grave, sunt extrem de grave și ele presupun în opinia mea elaborarea unei strategii naționale în domeniul populației, o strategie care să fie agreată de toate forțele politice, să fie construită de specialiști, de clasa politică, cu impact și contribuție din partea mass-media, școlii și a bisericii. Rata fertilității în România este de numai 1,3 copii la o femeie în ultimii 22 de ani. În 22 de ani, această fertilitate a dus la intrarea în populația României a unor generații mici, mici.”

Plafonul de 3.400 de lei pentru creșterea copilului a fost introdus în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.