Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guy Verhofstadt, grupul ALDE: Slăbirea procurorilor aș zice că e un stil Orban-Kaczyński

dancila pe

Președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, unde se discuta despre statul de drept din România, că slăbirea procurorilor aș zice că e un stil Orban-Kaczyński, scrie Mediafax.

"România are două problemă, corupția și serviciile secrete. România trebuie să combată mentalitatea veche a securității. Văd doamna premier o reacție nepotrivită la această situație. Slăbirea procurorilor aș zice că e un stil Orban-Kaczyński. Vă dau un sfat. Nu mergeți pe calea proastă și nu urmați calea Ungariei și Poloniei. Urmați recomandările Comisiei de la Veneția, penru că lupta împotriva corupției trebuie întărită", a spus președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

"Suntem îngrijorați de rapoartele pe care le primim despre România. Nu suntem împotriva țării. Așteptăm și ca președintele României să ne spună mai multe chestiuni. Noi vrem să colaborăm ca să construim rezoluția în Comisia LIBE", a declarat Josef Weidenholzer, vicepreședintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European.

"Dragean și Tăriceanu atacă acum Europa, petnru că minciuna le-a fost descoperită. România nu e un grup de politicieni corupți, România este un loc de oameni, iar mulți au plecat din țară, însă vor acasă. Presa e amenințată de un om care a fost condamnat penal. Dragnea a decis să îngroape presa. Justiția e primul dușman al PSD și ALDE, au schimbat legile justuiției ca să scape de acuzații. PSD și ALDE se folosesc de protocoale. Românii protestează. Nu sunt inerți. România e un popor viu și va riposta întotdeauna să își apere democrația", a declarat europarlamentarul Monica Macovei, în plenul Parlamentului European.

"Doamna ministru de ce nu vreți să vă ascultați poporul? Ce colcăie în spatele Guvernului dvs? Ce ascundeți? Ascultați vocea poporului pentru că nu vrea decât transparență. Puteți asculta Comisia europeană, Parlamentul român, poporul sau puteți să ignorați toate formele democratice. Dar acest Parlament va fi de partea poporului român, mândru. Nu avem alte opțiuni. Trebuie să înțelegeți acest lucru", a spus Esteban González Pons, Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.