Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guyana: elicopter militar disparut cu 7 oameni la bord, aproape de granița cu Venezuela

istockphoto.com
elicopter prabusit

Un elicopter al armatei Guyanei cu şapte persoane la bord a dispărut miercuri lângă frontiera cu Venezuela, în contextul unui diferend teritorial între cele două ţări asupra Essequibo, o regiune bogată în petrol revendicată de Caracas, a anunţat armata guyaneză, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Aparatul era în drum spre frontiera noastră (...) Am pierdut contactul", a declarat şeful statului major Omar Khan într-o conferinţă de presă, plasând zona la "30 mile (45 de kilometri) de graniţă", mai exact în Essequibo.

Răspunzând la o întrebare despre o posibilă responsabilitate venezueleană, el a spus: "Nu avem informaţii care să sugereze asta". El precizase anterior că vremea era "rea".

Caracas revendică de zeci de ani Essequibo (numit uneori Guayana Esequiba), un teritoriu de 160.000 kilometri pătraţi reprezentând mai mult de două treimi din Guyana şi unde trăiesc 125.000 de persoane, o cincime din populaţia sa. Insistenţele sale au devenit mai presante de la descoperirea unor rezerve importante de petrol de către ExxonMobil in 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.